
NEPSY-valmennus
Nepsy- eli neuropsykiatrinen valmennus on valmennusta, jonka avulla pyritään helpottamaan asiakkaan arkea. Tavoitteena on lisätä voimavaroja, saada omaa potentiaalia paremmin käyttöön ja lisätä myönteistä ajattelua itsestä ja omista kyvyistä.
Tarjoamme palveluitamme nuorille ja aikuisille Turussa ja lähikunnissa. Myös etätapaamiset mahdollisia. Neuropsychiatric coaching available also in English.
Nepsy-valmentajallamme Annalla on pitkä työkokemus perheiden ja nuorten tukemisesta lastensuojelussa tehtyjen työvuosien ja oman lähipiirin kokemusten kautta. Anna on Neuropsykiatriset valmentajat ry:n jäsen. Annalla on myös kokemusta neuropsykiatristen asiakkaiden kuntoutustyöstä KELA:n Oma Väylä -kuntoutuksessa, jossa kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset. Lue lisää Annasta täältä!
Neuropsykiatrinen valmennus toteutetaan toimipaikassamme Turun keskustassa tai asiakkaan arjessa, esimerkiksi kotona, jolloin matkakulut lisätään. Pyydä tarjousta nepsyvalmennuksesta!
Neuropsykiatrista valmennusta voi saada yksityisesti maksaen tai mahdollisesti julkisen puolen maksusitoumuksella esim. hyvinvointialueen sosiaalipalveluiden tai sairaanhoitopiirin kautta.
MILLAISTA nepsy-valmennus ON?
Tavoitteina valmennuksessa voi olla esimerkiksi:
omien erityispiirteiden ja arjen kuormitustekijöiden tunnistaminen
itsetuntemuksen ja myönteisen minäkuvan vahvistaminen
toiminnanohjauksen parantaminen
opiskeluissa edistyminen
oman työpolun löytyminen
arjen hallinnan vahvistuminen
Nepsy-valmennuksen tavoitteena on saada asiakkaan oma potentiaali hänen käyttöönsä. Tärkeää voi olla myös ymmärryksen lisääminen asiakkaan erilaisissa toimintaympäristöissä: kotona, koulussa, työpaikalla. Voin olla halutessanne mukana koulupalavereissa tai muissa palveluverkoston foorumeissa ja tarjoan tietoa ja valmennusta neuropsykiatrisista erityispiirteistä myös vanhemmille tai muulle lähipiirille.
Toisen Vinkkelin valmennuksessa tärkeää on itseen ja omiin erityispiirteisiin tutustuminen, nepsy-piirteiden vaikutusten tiedostaminen ja itsearmollisuuden lisääntyminen. Pidämme erityisen tärkeänä, että asiakkaamme löytävät omat vahvuutensa ja oppivat elämään haasteidensa kanssa. Nepsy-kirjon ihmisillä on usein liitännäisoireina masennusta ja/tai ahdistusta, joten tunnetyöskentely on usein myös tärkeässä roolissa.
eläinavusteinen työskentely
Eläinavusteinen työskentely on tavoitteellista ja suunnitelmallista työtä, jota toteutamme sosiaalialan näkökulmasta osana asiakastyötä. Eläimen läsnäolo voi rauhoittaa, ja eläimen kanssa voidaan harjoitella monia eri arjen toimintoja.
Anna on suorittanut Eläinavusteisen valmentajan opinnot, ja hänen työparinaan toimii rauhallinen Nuppu-koira. Eläinavusteisuus voidaan yhdistää osaksi nepsy-valmennusta.
lUOVA työskentely
Nepsyvalmennukseen voidaan yhdistään myös luovia menetelmiä. Joskus piirtäminen, maalaaminen tai sanoilla leikkiminen on helpompaa kuin pelkkä keskustelu.
Anna valmistuu taideterapeutiksi kesäkuussa 2025.